петък, 30 март 2012 г.

Ще истреля ли ракета в космоса Северна Корея ?

Северна Корея се бори за място в елитния клуб на космическите държави. Но членовете на този клуб не приветстват тези нейни стремежи, напротив , прави се всичко възможно да се попречи , като се почне от икономически санкции , мине се през политически натиск и се стигне до официални изявления за сваляне на ракетата.
От какво се страхуват и защо са против? По две основни причини. Първата е военното преимущество , второто е финансовата страна на нещата.

Страхуват се , че успешното развитие на Северно Корейската космическа програма води до възможности за разработка на нови ракети с голям обсег на действие. А също така възможност за извеждане на спътници , които могат да се използват за военни цели.
Развитието на космическите технологии и възможностите за извеждане на товари в космоса - това е пазар , пазар не за милиони,а за милиарди.

Определено това е кризисен момент. Какви са рисковете? Рисковете са някой нервак да натисне грешното копче и да започне големия купон.
Япония и Южна Корея подготвят системите за противоракетна отбрана. Като в официалните заявления се казва , че се подготвят да свалят 'частите от ракетата' които падайки могат да предизвикат проблеми.
Чичо Сам се заканва с пръст 'Деца не си играйте на космонавти' , че ще ви спра сладкото, а може и да ви напляскам с колана.

Само напомням , предишната подобна истерия беше някаде през 2009г април месец.
Няма да е много по различно и този път.
Северна Корея ще изстреля ракетата независимо от натиска на останалите играчи.
Дано само да са си свършили работата както трябва и всичко да мине по план.
'Поживем - увидим' както казват руснаците .

1 коментар:

  1. Возможность ссуды, предложенная г-ном Бенджамином, которая спасет мою семью от финансового рабства {247officedept@gmail.com}

    Привет всем, я мать-одиночка Путри Адиратнаа из Джакарты, я хотела бы поделиться этим замечательным свидетельством о том, как я получила ссуду от г-на Бенджамина, когда нас выгнали из нашего дома, когда я больше не мог оплачивать свои счета. были обмануты различными онлайн-компаниями и отказали в ссуде в моем банке и другом кредитном союзе, который я посетил. Моих детей забрала приемная семья, я была одна на улице. В тот день, когда я позорно наткнулся на старого школьного товарища, который познакомил меня с Дейзи Морин. Сначала я сказал ей, что я не готов больше рисковать, запрашивая ссуду онлайн, но она заверила меня, что я получу от них ссуду. Если подумать, из-за моей бездомности мне пришлось пройти судебное разбирательство и подать заявление на ссуду, к счастью для меня, я получил ссуду в размере 80 000 долларов от мистера Бенджамина. Я счастлив, что рискнул и обратился за ссудой. Мне вернули детей, и теперь у меня есть собственный дом и собственный бизнес. Вся благодарность и благодарность мистеру Бенджамину за то, что он дал мне смысл жизни, когда я потерял всякую надежду. Если вы в настоящее время обращаетесь за помощью по кредиту, вы можете связаться с ними по адресу: {247officedept@gmail.com WhatsApp + 1-989-394-3740.

    ОтговорИзтриване