сряда, 11 ноември 2009 г.

Бомбандировката на Луната

Неотдавна се случи 'епохалното' събитие - бомбандирането на Луната.
По точно става въпрос за предварително планиран експеримент , при който степен от американска ракета , и специална сонда , се разбиха в повърхноста на Луната.
Всеки който следи събитията в тази област е запознат с този проект.
Малко да се огледаме. НАСА от известно време има проблеми с финансите.
Ще кажете не е така .. всяка година отделят все повече... Да така е ,но и всичко струва по скъпо за тях с всяка изминала година.
Всички знаем за техните грандиозни планове за завръщане на Луната.
Този експеримент по бомбандиране на Луната е част, малка част от този голиам техен план. Основна задача на ескперимента беше търсене на вода.
Все още не мога да разбера , защо тези умни хора решиха, че в кратера задължително ще има вода?
И сега изведнъж са безкрайно изненадани като откриват желязо и живак примерно вместо вода.
Просто и наивно е сигурно - но - кратера е направен от метеорит ( малко вероятно от комета ) - макар , че в последно време се говори за преразглеждане на определението кое е метеорит кое комета .. но това е друга тема.
Вярно е че има метеорити които съдържат воден лед , но явно точно този май не е бил с вода.
Има и една друга 'мъглявина' в цялата работа.
Падането на степента на ракетата и на самата сонда , беше наблюдавано от много( като количество ) и зорки ( като качество ) 'очи'.
Шума по сайта на НАСА във връзка със събитието беше голям, но това , че от всички наблюдатели, говорим за 15-16 официални обсерватории , няма официално потвърждаване на факта , че там нещо е станало.
Вднага искам да успокоя някои нервни 'другари' и 'господа' - аз не казвам , че има фалшификация , а само , че резултатите са много под очакванията.
Просто "възможно е да е имало грешка при оценката , на очаквания ефект "
Аз разбирам индйската сонда която имаше проблеми с прегряването , поради подобни 'грешки' , все пак индйците летят от 'вчера' така да се каже, ама амариканците, вече са били на Луната, имат доста образци , имат огромни масиви от данни събрани от спътниците и в един момент 'грешка в оценката .. '

Бази на Луната ще има , но май ще са китайски :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар